Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΤΥ!
Οι BLOGGERS του WWW.SECONDGENERATIONO7.BLOGSPOT.COM
και η καμπάνια
«ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ»
διοργανώνουν Πάρτι-Συναυλία με ήχους
funky, soul,
hip-hop, drum’ n’ bass
την Πέμπτη 10 Απριλίου και ώρα 10μμ
στο BAR ΟΣΤΡΙΑ (Θεμιστοκλέους 65, Εξάρχεια)
Συμμετέχει ο Mc Yinka
Και οι DJs :
ESPEEKAY
TEXTURE
JEROME A.K.A THE SOURCE
MELIC

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!

Τιμή εισόδου με ποτό: 8 ευρώ
(τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της καμπάνιας και του SecondGeneration07)

Η παρουσία μας στο πρώτο πάρτυ του Second Generation αποτελεί πολιτική κίνηση.

Για όσους δεν γνωρίζουν, και πραγματικά είναι πολλοί αυτοί που δεν το γνωρίζουν,

οι φερόμενοι ως Second Generation είναι παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ή ήρθαν σε μικρή ηλικία, φοίτησαν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (δημοτικό- γυμνάσιο-λύκειο) και στην ηλικία των 18 απειλούνται με απέλαση.

Τα παιδιά της δεύτερης γενεάς μεταναστών δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα, δεν έχουν συνήθως διαβατήριο, δεν έχουν ούτε καν πιστοποιητικό γεννήσεως.

Η δεύτερη γενεά μεταναστών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Αυτή τη στιγμή είναι απλώς ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

Τα παιδιά της δεύτερης γενεάς μεταναστών (που πλέον δεν είναι καθόλου παιδιά καθώς η πρώτη φουρνιά αυτών είναι ενήλικες) δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα και δεν ξέρουν άλλη γλώσσα ως μητρική.

Τα παιδιά αυτά είτε αρέσει στην πολιτεία είτε όχι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ναι! Ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε πως υπάρχουν έλληνες έγχρωμοι, πως υπάρχουν έλληνες με χαρακτηριστικά της άπω ανατολής της μέσης ανατολής, του καυκάσου κοκ

Ελλην θεωρείται αυτός που μετέρχεται της ελληνικής παιδείας.

Πως είναι δυνατόν να δίνει το κράτος μας υπηκοότητα σε παιδιά ελλήνων μεταναστών τρίτης και τέταρτης γενεάς που κατοικούν στα βάθη της Ν. Ζηλανδίας και μήτε γνωρίζουν τη γλώσσα μηδέ έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα, και να μην αναγνωρίζουμε ως Έλληνες τα παιδιά αυτά που ζουν εδώ, μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με τους "γηγενείς" , συνεισφέρουν στο ανάγκες του ελληνικού κράτους.

Και για να μιλήσω πιο ορθολογικά:

τα παιδιά αυτά έχουν εκπαιδευτεί με δαπάνες του ελληνικού κράτους. Και όταν φτάνουν στην ηλικία να "αποπληρώσουν" η Ελλάς τους το αρνείται! Πόσο ευφυές είναι αυτό κκ Υπουργοί Οικονομικών?

Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει δίκαιο αίματος και όχι δίκαιο εδάφους.

Είναι δε εντυπωσιακό πως τα πρώτα χρόνια του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους η Ελλάδα πρωτοπορούσε έχοντας υιοθετήσει το δίκαιο εδάφους.

Τα παιδιά αυτά, πολλά εκ των οποίων ενδεχομένως να είναι φίλοι σας, συμμαθητές των παιδιών σας, γείτονες σας, συνεργάτες σας... ζητούν να τους δοθεί η ελληνική υπηκοότητα.

Το αίτημα τους είναι λογικόΤΑΤΟ.

Τα παιδιά που έχουν φοιτήσει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει στην ηλικία των 18 ετών να παίρνουν αυτομάτως την ελληνική υπηκοότητα δίχως παράβολα (1500 παρακαλώ είναι η τιμή για κάθε αίτηση πολιτογράφησης και ποτέ δεν αρκεί μια αίτηση), αναμονές, κ.α.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε τα αιτήματα τους και κατέστησε σαφές ότι δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος για να επιτευχθεί αυτό. Αρκεί η αλλαγή του κώδικα ιθαγενείας. Δεσμεύτηκε πως το αυτό θα πράξη μόλις έχει τη πολιτική δύναμη να το κάνει.

Σημειώνω ότι τα παιδιά μεταναστών από Αλβανία και εν γένει από τα Βαλκάνια συνήθως κρύβονται. Συνήθως δεν λένε ότι είναι παιδιά μεταναστών δίχως κανένα δικαίωμα (πολιτικό αλλά και κοινωνικό) στην Ελλάδα. Εφευρίσκουν διάφορες δικαιολογίες όταν έχουμε εκλογές (καθότι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου), όταν οι φίλοι τους κανονίζουν ταξίδι στο εξωτερικό ή ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο τους συστήνει κάποιο μεταπτυχιακό εκτός Ελλάδας (διότι δεν έχουν διαβατήριο), όταν ο δάσκαλος στο σχολείο τους προτρέπει να γραφούν σε κάποιο αθλητικό όμιλο (καθότι δεν έχουν πιστοποιητικό γεννήσεως).

Τα παιδιά όμως που οι γονείς τους είναι Αφρικανοί, Κινέζοι, Γιαπωνέζοι, Πακιστανοί...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ. Τα παιδιά αυτά λένε ψέματα στους φίλους τους μόνο όταν κάποιος μπάτσος τους συλλάβει και τους κρατήσει στο αυτόφωρο για τρείς ημέρες διότι καθώς έβγαιναν από το metropolis ο μπάτσος είδε τα CD που μόλις είχαν αγοράσει και θεώρησε πως ήταν παράνομοι πωλητές (άλλωστε δεν είχαν "πράσινη κάρτα")- τότε τα παιδιά αυτά λένε στους φίλους τους πως έλλειπαν ταξίδι...για δουλειές!

Τι ντροπή!

Η παρουσία μας στο πάρτι τους είναι επιβεβλημένη!

Η παρουσία μας στο πάρτι τους είναι πολιτική κίνηση!

Η παρουσία μας στο πάρτι είναι η πρώτη κίνηση.

Οι bloggers πρέπει να αγκαλιάσουν τα αιτήματα τους.

Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα τους, μια υπογραφή, αρκεί.

Διαδώστε τα αιτήματα τους.

Μιλήστε την ιστορία τους.

Έτσι...

για να ντρεπόμαστε λίγο λιγότερο που είμαστε έλληνες